Het effect van Aloe Vera op de huid

Aloë Vera kan worden gebruikt voor allerlei kwaaltjes, maar staat waarschijnlijk het meest bekend om de goede werking die het heeft op de huid, de diepe hydraterende kracht die tot drie lagen in de huid doordringt. Doordat Aloë Vera een 100% natuurlijk product is, kan vrijwel iedereen tegen de Aloe Vera gel of crème zonder bijvoorbeeld een allergische reactie te krijgen. Er zijn Aloe Vera cremes en gels in vele verschillende verpakkingen verkrijgbaar, en zolang ze Aloë Vera bevatten in een hoge dosis, kun je er vanuit gaan dat het goed werkt op de huid. Denk aan het gebruik ervan bij acne of littekens.

Aloe Vera bij wondjes

Een wondje kan al snel veranderen in een litteken dat nooit meer zal verdwijnen, en dat heb je natuurlijk liever niet. Het is het beste om er dus op tijd bij te zijn. Heb je een wondje of grotere wond die niet open is en waarvan je verwacht dat dit een litteken gaat worden? Wacht dan niet te lang met een Aloë Vera crème smeren. Aangeraden is om dit een aantal keer per dag te doen voor het beste resultaat. Is het een lastige plek en heb je maar een keer per dag tijd om te smeren, doe dat dan gerust. Het is hoe dan ook beter dan niet smeren.

Aloë Vera bij bestaande littekens

Ook voor wanneer het litteken al ontstaan is, is het nog niet te laat om te beginnen met Aloë Vera gel of crème. Helaas wordt het resultaat niet zo mooi als het litteken er al is en kun je dus het beste smeren als de wond net dicht is. Toch kan het litteken wel minder duidelijk worden. Verdwijnen zal hij niet, maar een stuk minder duidelijk worden is absoluut mogelijk. Smeer wederom een aantal keer per dag voor het beste resultaat.

De werking van Aloë Vera

Zoals eerder gezegd is Aloë Vera een natuurlijk middel dat heel goed is voor de huid. Het effect van Aloë Vera is dat celvernieuwing gestimuleerd wordt. Hierdoor krijg je dus sneller nieuwe cellen en heb je de oude als het ware niet meer nodig. Aloë Vera kan bovendien diep doordringen in de huid waardoor de huid zich tot maar liefst 7x sneller en beter kan herstellen dan wanneer je helemaal niets zou gebruiken bij de wond. Het is dus absoluut het proberen waard en zolang je regelmatig smeert, zal je ook resultaat zien. Verder is Aloë Vera niet alleen goed om littekens tegen te gaan, maar zal de huid meteen worden gevoed en een heleboel vitamines binnenkrijgen. Precies de reden dat het niet alleen op wondjes handig is, maar ook voor andere huidproblemen waaronder acne. Het heeft nog zin om Aloë Vera gel of crème te smeren bij een litteken dat maximaal 18 maanden oud is. Je hebt dus nog 1,5 jaar de tijd voor het litteken ook definitief een litteken is, dus smeren maar op de wat oudere littekens waarvan je dacht dat ze voor altijd zouden blijven!