Het buikgevoel moet kloppen

Aloe Vera als hulpmiddel bij darmproblemen

Alles wat we elke dag eten, wordt door ons spijsverteringskanaal verwerkt tot energie en bouwmaterialen voor ons lichaam. Een gezonde spijsvertering is een complex proces. Het is de basis voor een functionerende stofwisseling en de aanvoer van vitale stoffen. Spijsvertering heeft zelfs een aanzienlijke invloed op het immuunsysteem.

Onderaan dit artikel staan product suggesties.

Als de buik gezond is, voelen we ons goed

De darm van een volwassene is ongeveer acht meter lang en heeft as belangrijkste taak om alle voedingsstoffen die we nodig hebben uit ons voedsel op te nemen. Onze darmen kunnen met recht omschreven worden als 'topsporters': in een 75-jarig leven reizen ongeveer 30 ton voedsel en 50.000 liter drank, maar ook kilo's vervuilende stoffen, ziekteverwekkers en bacteriën door onze darmen. De darm is altijd voorzichtig om alleen de nuttige componenten voor ons te leveren en ons te beschermen tegen schadelijke stoffen.

  • De darm controleert, traint en stuurt het immuunsysteem
  • Er leven meer bacteriën in de darmen dan menselijke lichaamsdelen
  • Ider mens heeft ongeveer 200-300 vierkante meter zeer gevoelig darmoppervlak, dat dient als interface tussen het lichaam en de buitenwereld. Dat is de reden waarom ongeveer 80% van de immuuncellen zich daar bevinden
  • De toestand van de darmen bepaalt in grote mate ons dagelijkse welzijn, onze huidige gezondheid en onze levensverwachting op lange termijn

 Belangrijk voor het immuunsysteem 

De darmen zijn niet alleen een belangrijk spijsverteringsorgaan, maar ook verantwoordelijk voor het immuunsysteeem.
Een gezonde darmflora is een voorwaarde voor het goed functioneren van het immuunsysteem en de spijsvertering. Enerzijds heeft de darm vezels nodig, die als brandstof dienen en het orgaan in beweging houden. Anderzijds houdt een uitgebalanceerde bacteriële omgeving op zijn beurt indringers onder controle.

Je darmen hebben ook hersenen

Miljoenen zenuwcellen zijn rond de dikke darm gerangschikt, en beheersen het gecompliceerde spijsverteringsproces en zorgen ervoor dat het soepel verloopt. De zenuwen maken ook onze buikstreek gevoelig voor omgevingsinvloeden. Stress en angst kunnen constipatie, krampen en diarree veroorzaken, evenas teveel eten. Aan de andere kant zorgen ontspanning. plezier en lichte voeding voor een goed onderbuikgevoel.

Het allerbeste voor je darmen

Regelmatige lichaamsbeweging stimuleert de spijsvertering! Het is belangrijk dat u de spijsvertering stimuleert door gerichte lichaamsbeweging in uw dagelijkse leven op te nemen en zo de darmen goed te doen. Eet veel vezels! Deze omvatten noten, bonen, ongepelde groenten en fruit en volkorenbrood. Elke dag meer vezels stimuleren de spijsvertering en spelen ook een belangrijke rol bij het voorkomen van ziekten zoals diabetes.

Producten die passen bij een goede darmgezondheid:

Vezels: LR Fiber Boost.
Voedingsvezels tegen onbedwingbare trek.
- voorkomt hongergevoel
- hoog vezelgehalte uit 3 verschillende bronnen
- geeft een voldaan gevoel, zonder calorieën te verbruiken
- perfecte aanvulling op een vetarm dieet
- caloriearm met natuurlijke zoetheid van stevia

Ondersteuning voor algemeen welzijn: LR Pro 12
- 1 miljard bacteriën per capsule van 12 verschillende bacteriestammen
- voedingsvezels zorgen voor de natuurlijke voortplanting van bacteriën
- gepantenteerde micro-inkapseling, die de bacteriën veel efficiënter beschermt dan veel andere producten, zodat de bacteriën onbeschadigd in de darmen terechtkomen

Extra metabolisme boost:  LR Aloe Vera drank of Curaloe Aloe Vera drank 
- bestaande immuuncellen worden ondersteund
- het immuunsysteem wordt gestimuleerd
- de functionaliteit van het immuunsysteem wordt ondersteund
Natuurlijk: 85 - 95% aloe vera bladgel

 

Voor medisch advies of gebruik bij zwangerschap, raadpleeg altijd eerst uw huisarts