Voor 16:00 uur besteld, morgen in huis

U heeft geen producten in uw winkelwagen.

  • Voor 16.00 besteld, morgen in huis
  • Professioneel advies
  • Veilig betalen
  • Gratis verzending v.a. € 49,-

Aloe vera en eczeem baby

Aloe Vera, ook goed voor de baby?

Wanneer uw kind ziek is, is geen middel te min om het te genezen. Jammer genoeg zijn de allerkleinsten echter een kwetsbare groep die uiterst vatbaar is voor allerlei kwaaltjes. Geen wonder dan ook dat eczeem een vaak voorkomend probleem is bij baby’s. Het immuunsysteem van deze kleintjes staat vaak nog niet op punt en vormt een gemakkelijk slachtoffer voor deze huidaandoening. Het spreekt voor zich dat voorzichtigheid in dit geval geboden is. Heel wat oplossingen die voor volwassenen redding zouden kunnen brengen zijn niet geschikt voor de gevoelige huid van jouw kind. Maar heb je ooit al eens gedacht aan Aloe vera?

Aloe Vera

Aloe Vera is een plant die vooral voorkomt in warmere landen en tot de familie van de lelie behoort. Het grote voordeel voor jouw baby bij het gebruik van Aloe Vera komt hier dan ook uit voort. Het is een natuurlijk middel dat niet indringend is voor de huid en de kans op een allergische reactie al meteen gevoelig verkleint. De actieve stof uit de plant genaamd aloe biedt dan ook een uitkomst bij heel wat huidziekten en is perfect veilig voor gebruik bij baby’s. De beste manier om Aloe Vera te gebruiken om huidaandoeningen zoals eczeem bij baby’s te bestrijden is door het rechtstreeks op de huid te smeren. Doe dit een aantal keren daags en je ziet dat de eczeem van uw baby snel vermindert.

Aloe Vera eczeem baby

De moeilijkheid bij eczeem is net dat het min of meer een verzamelterm is. Eczeem kan heel wat oorzaken hebben wat de behandeling niet altijd even makkelijk maakt. Ook de gevolgen van deze huidaandoening zijn niet altijd gelijk. In de meeste gevallen gaat de ziekte gepaard met jeuk, schilfers, droge huid, blaasjes en kloofjes. Net door de vele mogelijke oorzaken is preventief werken tegen eczeem schier onmogelijk.

Is jouw baby getroffen door eczeem? Slaap gerust in de wetenschap dat Aloe Vera een middel is tegen zo goed als iedere huidaandoening. Naast het rustig wegwerken van de symptomen pakt Aloe Vera daar bovenop nog eens de huid zelf aan.

Aloe Vera: krachtig middel, lange traditie

Naar verluidt gebruikte de Egyptische koningin Cleopatra Aloe Vera voor de verzorging van haar huid. Of ze haar legendarische status daaraan te danken heeft is niet zeker maar feit is: de positieve effecten van Aloe Vera voor de huid zijn al millennia bekend. De werkzame stof Aloe stimuleert de celstofwisseling (en dus het natuurlijk herstel) en heeft een positieve invloed op de algemene vochtcirculatie van de huid. Ideaal dus voor een aandoening als eczeem en voor jouw baby.